İzmir PTT’de Dağıtım Krizi: Kargolar Günlerdir Teslim Edilmeyi Bekliyor!
İzmir'de PTT Kargo gönderileri Bayraklı merkez dağıtım noktasında birikti. Teslim edilmeyen kargolar mağduriyet yaratırken personel yetersizliği tepki çekiyor.

İzmir genelinde PTT Kargo hizmetlerinde yaşanan ciddi aksaklıklar, binlerce yurttaşı mağdur etmeye devam ediyor. Kent genelinde son günlerde çok sayıda alıcının gönderisinin teslim edilmediği öğrenilirken, özellikle Bayraklı’da bulunan merkez dağıtım noktasında adeta kargo yığılması yaşanıyor. İzmir içi kargoların bile günlerdir dağıtıma çıkarılmaması üzerine mağdur olan yurttaşlar, gönderilerini kendi imkanlarıyla alabilmek için merkez binanın yolunu tutuyor.
Bayraklı Merkez Dağıtım Noktasında Yığılma
Bayraklı’daki dağıtım merkezine giden yurttaşların aktardığı bilgilere göre, paketlerin sistemde "dağıtımda" ya da "merkezde" görünmesine rağmen günlerdir alıcılarına ulaştırılmadığı belirtildi. Paketlerinin durumunu öğrenemeyen ve mağduriyet yaşayan yurttaşlar PTT yetkililerinden acil bir açıklama ve çözüm beklerken, biriken kargoların ne zaman alıcılara dağıtılacağı belirsizliğini koruyor.
Sistem Tartışmaları ve Taşeronlaşma Tepkisi
Dağıtım ağındaki bu tıkanıklık, PTT’deki çalışma koşullarını ve uygulanan personel politikalarını yeniden gündeme taşıdı. KESK Haber-Sen 6 No’lu Şube, kuruma yönelik daha önce yaptığı uyarılarda "parça başı dağıtım" ile "esnaf kurye" modelinin getireceği aksaklıklara dikkat çekmişti.
Sendika yönetimi, kamusal hizmetlerin tasfiye edildiğini vurgulayarak tepkisini şu ifadelerle dile getirmişti:
"Bağımsız taşıyıcı/esnaf kurye adı altında ambalajlanan bu model; kamusal hizmetin tasfiyesini, perdelenmiş işçiliği ve güvencesizliği kurumsallaştıran tipik bir taşeronlaştırma mantığıdır. Mesai saatinden kıyafete, GPS takibinden dağıtım rotasına kadar her talimatı PTT vermektedir. Ancak sıra haklara geldiğinde araç, akaryakıt, bakım, sigorta, vergi ve Bağ-Kur primlerinin tamamı emekçinin sırtına yüklenmektedir."
"PTT 7 Yıldır Kadrolu Personel Alımı Yapmıyor"
Aksaklıkların temelinde personel yetersizliğinin yattığını belirten sendika temsilcileri, PTT’nin yaklaşık 7 yıldır kadrolu personel alımı yapmadığını vurguluyor. Kadrolu istihdamın durdurulması nedeniyle mevcut çalışanların üzerindeki iş yükünün katlandığı ve bu durumun doğrudan kamu hizmetinin niteliğine olumsuz yansıdığı ifade ediliyor.
Kaynak: Haber Merkezi
Uzman bir gazeteci ve radyo Tv program sunucusu.


