CHP'de Adaylık Tartışmaları Alevlendi: Dursun Çiçek'ten Bomba İddialar

CHP'de Adaylık Tartışmaları Alevlendi: Dursun Çiçek'ten Bomba İddialar

CHP'de cumhurbaşkanı adaylığı için Dursun Çiçek'ten flaş açıklamalar!

CHP'nin cumhurbaşkanı adaylığı süreci, emekli Hakim Albay Dursun Çiçek'in TV100 canlı yayınında yaptığı çarpıcı açıklamalarla yeni bir boyut kazandı. Aday olmak için başvurmasına rağmen yeterli imza toplayamayan Çiçek, parti yönetiminin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a "ikinci bir aday olmayacağı" yönünde söz verdiğini iddia etti. Bu iddia, CHP kulislerinde büyük yankı uyandırdı.

Çiçek, söz konusu sözün amacının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi yasak alması durumunda, diğer adayların önünü kesmek olduğunu öne sürdü. "İmamoğlu siyasi yasak alırsa aday olacak diğer isimlere sıra gelmemesi için böyle bir karar alındı" ifadeleriyle durumu özetledi. 

"23 MART'TA SANDIĞA GİTMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Sayın Kılıçdaroğlu’nun tek aday olduğu ve benimde milletvekili olduğum dönemde oy kullanmaya gitmedim. Ben tek adaylı seçimde oy kullanmam, seçeneğim yok dedim. Aynı noktayım. Yönteme itiraz olarak sandığa gitmeyi düşünmüyorum."

Bu açıklama, CHP içindeki potansiyel adaylar arasındaki rekabeti ve olası senaryoları gündeme getirdi.

Haber Merkezi