Buğra Gökçe'den İBB Soruşturması Mesajı: İftiraları Çürüttük!

Buğra Gökçe'den İBB Soruşturması Mesajı: İftiraları Çürüttük!

İPA Başkanı Buğra Gökçe, Silivri'den İBB soruşturmasına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. İftiraları çürüttüklerini ve halka mesajını okuyun!

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökçe, tutukluluğunun birinci ayında önemli açıklamalarda bulundu. İBB soruşturması kapsamında tutuklanan Gökçe, gönderdiği mesajda kendisine ve İBB'ye yönelik iftiralara dikkat çekti. Gökçe, "Hepsini çürüttük, şimdi yenisini bulmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Gökçe, mesajında tutuklu bulundukları süreçte çok sayıda yalan ve iftiraya maruz kaldıklarını belirtti. Bu iddiaların kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik olduğunu vurguladı. Halkı bu tür söylemlere itibar etmemeye çağıran Gökçe, kararlılık mesajı verdi.

İşte Buğra Gökçe'nin dikkat çektiği noktalar:

  • Hak ve özgürlüklerinin gasp edildiği bir aylık süreçte tutuksuz yargılanma imkanı olmasına rağmen tutuklandıklarını belirtti.
  • 15,5 milyon vatandaşın oyunu alan Ekrem İmamoğlu ve arkadaşlarının vatanı terk etmesinin söz konusu olamayacağını vurguladı.
  • Kendilerini dünyanın neresine gönderirlerse göndersinler memleketlerine geri döneceklerini ifade etti.
  • Özgürlüğün teminatının onur olduğunu ve onurlu insanlar olarak vatanlarını ve Cumhuriyeti sevdiklerini söyledi.
  • Herkesin korkmadan düşündüğü ve yaşadığı bir Türkiye istediklerini vurguladı.

Gökçe, son 30 günde haklarında 56 yalan veya iftira atıldığını ve bunların hepsini çürüttüklerini ifade etti. Kişisel olarak kendisine 7 "suç eylemi" sorulduğunu, bunların çoğunda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde görevli olduğunu ve birinde de açık ihale kararı verdiğini belirtti. Gökçe, kendisinin ve Ekrem İmamoğlu'nun alnının ak olduğunu vurguladı.

İPA Başkanı, kendilerine yönelik yalan ve iftiraların amacının iktidarlarını sürdürmek olduğunu iddia etti. Ancak anketlere göre vatandaşların çoğunun bu yalanlara inanmadığını ve sandıkta gereken cevabı vereceğini söyledi. Gökçe, mertçe sandıkta karşılarına çıkma cesareti gösteremeyenlerin olduğunu da sözlerine ekledi.

Gökçe, tanık ifadeleri ve delillerle birlikte kovuşturma süreçlerinin tamamlanması gerektiğini vurguladı. Ekrem İmamoğlu ve arkadaşlarının suçsuz bulunması halinde beraat etmeleri, suçlu bulunmaları halinde ise cezalandırılmaları gerektiğini belirtti.

Son olarak Gökçe, halkı kendilerine yönelik yalanlara kulak asmamaya çağırdı ve geleceği birlikte kuracaklarını, başaracaklarını ve kazanacaklarını söyledi. İstanbul, Ankara, Bursa ve Adana'da başardıkları gibi yine başaracaklarını, sandığın ve anayasanın herkesin teminatı olduğunu ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi