CHP İstanbul İl Kongresi'ne Soruşturma: Yücel'den Sert Tepki!
CHP İstanbul İl Kongresi'ne başlatılan soruşturmaya CHP Sözcüsü Deniz Yücel'den sert tepki geldi. Yücel, AKP'nin hukuksuzluklarını eleştirdi.
CHP İstanbul İl Kongresi'ne yönelik başlatılan soruşturma, siyasi arenada yankı uyandırdı. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, soruşturmaya sert tepki göstererek Adalet ve Kalkınma Partisi'ni (AKP) eleştirdi. Yücel, "AKP, siyasi hedeflerine ulaşmak için hukuksuzluklarına daha ne kadar devam edecek bilmiyoruz," ifadelerini kullandı.
Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Büyük kurultayımıza ipe sapa gelmez iddialarla saldıranlar şimdi de il kongrelerimize musallat oldu," dedi. İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında açılan soruşturmaya da değinen Yücel, "Seçime hile karıştırıldığı ve seçim kanununa muhalefet edildiği iddiasıyla İstanbul İl Kongremizle ilgili soruşturma başlatıldı," şeklinde konuştu.
CHP İstanbul İl Kongresi soruşturmasıyla ilgili şu noktalar öne çıkıyor:
- Soruşturma, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet" suçlamasıyla başlatıldı.
- İddialar arasında seçime hile karıştırıldığı ve seçim kanununa muhalefet edildiği bulunuyor.
- CHP, soruşturmayı "iktidarın son çırpınışları" olarak değerlendiriyor.
CHP'DEN SERT TEPKİ
Deniz Yücel, yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin demokrasi ve adaletle buluşacağı günler beklenenden de yakındır. Kurtuluş yok tek başına. Ya hep beraber ya hiçbirimiz..." ifadelerini kullandı. Yücel'in bu sözleri, CHP'nin soruşturmaya karşı birlik ve beraberlik mesajı olarak yorumlandı.
Kaynak: Haber Merkezi