Bahçeli'den Özel'e Sert "Cunta" Yanıtı: CHP, Darbe Çığırtkanlığı mı Yapıyor?

Bahçeli'den Özel'e Sert "Cunta" Yanıtı: CHP, Darbe Çığırtkanlığı mı Yapıyor?

MHP Lideri Bahçeli, Özgür Özel'in Erdoğan'a yönelik "cunta" suçlamasına çok sert tepki gösterdi. Bahçeli, CHP'yi darbe çığırtkanlığı yapmakla suçladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik "cunta" benzetmesine çok sert bir yanıt verdi. Bahçeli, bu benzetmeyi "darbe çığırtkanlığı" olarak nitelendirdi ve CHP'yi ağır ifadelerle eleştirdi. Bahçeli'nin açıklamaları siyaset gündemine bomba gibi düştü.

Bahçeli'nin yazılı açıklaması CHP'nin 6 Nisan'daki kurultayını hedef aldı. Kurultayın demokrasiye "kara leke" sürdüğünü belirten Bahçeli, "Siyasi bozgunculuk bu partinin yönetim kademesine kanser hücresi gibi sirayet etmiştir" dedi.

  • CHP'nin kurultayı demokrasiye leke olarak geçti.
  • Özgür Özel'in açıklamaları akıl tutulmasıdır.
  • CHP, Türkiye düşmanlarının gözcüsü haline gelmiştir.

CHP'NİN CUNTA GEÇMİŞİ Mİ VAR?

Bahçeli, Özgür Özel'in "cunta başı" ifadesini "akıl tutulması" olarak değerlendirdi. CHP liderinin kurultay konuşmasını "çiğlik, çirkeflik ve çirkinlik manifestosu" olarak niteleyen Bahçeli, "Bu hezeyan, milli iradenin aydınlığına tahammül edemeyen darbe meraklısı bir zihniyetin ürünüdür" şeklinde konuştu.

CHP'yi "yasa dışı marjinal grupların sözcüsü, Türkiye düşmanlarının gözcüsü" olmakla suçlayan Bahçeli, kurultayda yaşananları "kumandalı senaryo" olarak tanımladı. Bahçeli, "Kurultayın her aşamasında ortaya çıkan ayak oyunları, ahlaki ve demokratik meşruiyeti tartışmalı hale getirmiştir" dedi. CHP'nin boykot çağrılarını eleştiren Bahçeli, bu tutumu "milleti ateşe atmaya hazırlık" olarak gördüğünü ifade etti.

CHP'yi cunta geçmişiyle ilişkilendiren Bahçeli, "Siyasi tarihimize bakıldığında cunta kelimesinin CHP ile özdeşleştiği açıkça görülür" dedi. Özgür Özel'e seslenen Bahçeli, "Cuntacı arıyorsa aynaya baksın ya da partisinin postallar üzerine inşa edilen tarihini okusun" çağrısında bulundu.

15 Temmuz darbe girişimini hatırlatan Bahçeli, "O gece darbeyi toprağa gömen Türk milleti, demokrasiye müdahale heveslilerine asla izin vermez" ifadelerini kullandı. Bahçeli, Özgür Özel'e ve CHP yönetimine "sorumluluk ve sükûnet" çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanlığı ve hükümetin görevinin başında olduğunu vurgulayan Bahçeli, erken seçim taleplerine kapıyı kapattı. "Cumhur İttifakı seçimlerin zamanında yapılmasından yanadır. Bu irade kesindir" dedi.

Bahçeli, "Vakit, hizmet ve icraat vaktidir. Sosyal ve ekonomik meseleleri milletimizin talepleri doğrultusunda çözme vaktidir" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Kaynak: İHA