CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan Azerbaycan Mesajı: "Kardeşliğimiz ve Birliğimiz Daim Olsun!"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Azerbaycan’ın Bağımsızlığının Yeniden Tesisi Günü dolayısıyla paylaşım yaparak "Bir millet, iki devlet" vurgusunda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Azerbaycan’ın Bağımsızlığının Yeniden Tesisi Günü’nün 35. yıl dönümü vesilesiyle resmi sosyal medya hesabından bir kutlama mesajı yayımladı. Kılıçdaroğlu, paylaşımında iki ülke arasındaki sarsılmaz bağlara vurgu yaptı.
"Atatürk’ün Sözü Sarsılmaz Kardeşliğin İfadesidir"
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi sözünü hatırlatan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Azerbaycan’ın Bağımsızlığının Yeniden Tesisi Günü’nün 35. yıl dönümü kutlu olsun! Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir' sözü, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki sarsılmaz kardeşliğin en güçlü ifadesidir. Ortak tarihimizden, kültürümüzden ve kader birliğimizden güç alan Türkiye ile Azerbaycan’ın kardeşliği, 'bir millet, iki devlet' anlayışının çok ötesinde, sevinçte ve kederde, iyi günde ve zor günde omuz omuza durabilmenin en güzel örneğidir."
"Ortak Geleceğe Yürümeye Devam Edeceğiz"
Azerbaycan halkının bağımsızlık coşkusunu paylaşan Kılıçdaroğlu, mesajını şu temennilerle tamamladı:
“Bağımsızlığını yeniden kazanmasının 35. yılında Can Azerbaycan’ın egemenliğinin, huzurunun ve refahının daim olmasını diliyor; dost ve kardeş Azerbaycan halkını sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Geçmişten aldığımız güçle ortak geleceğe yürümeye, her koşulda birbirimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Kardeşliğimiz, birliğimiz ve dayanışmamız daim olsun.”
Azerbaycan’ın Bağımsızlığının Yeniden Tesisi Günü’nün 35. yıl dönümü kutlu olsun! Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir” sözü, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki sarsılmaz kardeşliğin en güçlü ifadesidir. Ortak tarihimizden, kültürümüzden ve kader birliğimizden güç alan Türkiye ile Azerbaycan’ın kardeşliği, “bir millet, iki devlet” anlayışının çok ötesinde, sevinçte ve kederde, iyi günde ve zor günde omuz omuza durabilmenin en güzel örneğidir. Bağımsızlığını yeniden kazanmasının 35. yılında Can Azerbaycan’ın egemenliğinin, huzurunun ve refahının daim olmasını diliyor; dost ve kardeş Azerbaycan halkını sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Geçmişten aldığımız güçle ortak geleceğe yürümeye, her koşulda birbirimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Kardeşliğimiz, birliğimiz ve dayanışmamız daim olsun.
— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) October 18, 2026
Kaynak: Haber Merkezi
Uzman bir gazeteci ve radyo Tv program sunucusu.
