Öğrenciye Ücretsiz Yemek: Gökçek'ten İktidara Çağrı "Sözünüzü Tutun!"

Öğrenciye Ücretsiz Yemek: Gökçek'ten İktidara Çağrı "Sözünüzü Tutun!"

CHP'li Ali Gökçek, TBMM'de öğrencilere ücretsiz yemek kanun teklifini savundu. İktidara "Seçim vaadinizi yerine getirin!" çağrısı yaptı ve yoksulluk sorununa dikkat çekti.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, TBMM Genel Kurulu'nda öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek verilmesi için sunduğu kanun teklifi üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Gökçek, konuşmasında okullardaki artan yemek sorununa ve çocuk yoksulluğuna dikkat çekerek iktidara çağrıda bulundu. Kanun teklifinin amacı, her öğrencinin sağlıklı ve dengeli bir öğün yemeğe erişimini sağlamak.

Gökçek, Türkiye'nin geleceğini inşa edecek milyonlarca çocuğun yoksulluk içinde olduğunu vurgulayarak, bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti.

  • Her üç çocuktan biri okula gitmeden kahvaltı yapamıyor.
  • Dört aileden biri düzenli olarak et, balık veya tavuk tüketemiyor.
  • Öğrencilerin beslenme çantaları boş kalıyor.

Gökçek, iktidarın yoksullukla mücadele etmek yerine, muhalefetin çalışmalarını engellemeye çalıştığını savundu. "Ekrem İmamoğlu'na yaptığınız operasyonun maliyeti 45 milyar dolar. Oysa anaokulundan liseye kadar her öğrenciye ücretsiz yemek vermenin maliyeti 4,8 milyar dolar," dedi. İktidarın bu kaynağı öğrencilerin beslenmesi için kullanmadığını eleştirdi.

ÜCRETSİZ YEMEK PROJESİNİN MALİYETİ

Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesinde 1,8 milyon öğrenciye ücretsiz yemek uygulamasının 5 milyona çıkarılacağı vaadini hatırlatarak, iktidara bu sözü tutma fırsatı sunduğunu söyledi. Kendisi ve partisinin, çocukların karnının doymasını istemeyenleri tek tek tespit edip kamuoyuna açıklayacağını belirtti.

OKULLARDAKİ YEMEK SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ

Okullardaki yemek fiyatlarının yüksekliğine de değinen Gökçek, bir tost, su ve ayranın dahi 100 TL'ye mal olduğunu, bu durumun birçok öğrenci için karşılanamaz olduğunu söyledi. Gökçek, sağlıklı beslenmenin bir lüks değil, temel bir ihtiyaç olduğunu ve devletin bu ihtiyacı karşılamakla yükümlü olduğunu vurguladı.

İKTİDARIN ÖNCELİKLERİ ELEŞTİRİLDİ

Gökçek, iktidarın önceliklerini eleştirerek, öğrencilerin aç bırakıldığını, öğretmenlerin ellerinden alındığını ve hatta zindanlara atıldığını savundu. "Bu çocuklar size ne yapıyor? Sizin bu iktidarınızı Atatürk'ün kurduğu bu cumhuriyetin gençleri yıkacak," dedi. Gökçek, iktidarın gençlere yönelik politikalarını sert bir dille eleştirdi.

Kaynak: ANKA