Kuşoğlu'ndan Bomba İddia: CHP'yi Bölme Planları mı?
Bülent Kuşoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar! İktidarın muhalefeti bölme stratejisi mi? Kuşoğlu, CHP'ye yönelik kurultay iddialarını ve demokrasiyi yok etme çabalarını değerlendirdi.
CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, yaptığı açıklamalarla siyaset gündemine bomba gibi düştü. Kuşoğlu, iktidarın muhalefeti bölme ve parçalama stratejisi izlediğini, iç tartışmalar ve kargaşalar yaratarak muhalefetin etkisini zayıflatmak istediğini söyledi. 2023 Mayıs seçimlerinin iktidarı ürküttüğünü, 31 Mart seçim sonuçlarının ise iktidardaki endişeyi daha da artırdığını belirtti.
Kuşoğlu, gelinen sürecin miladının 2023 Cumhurbaşkanı seçimleri olduğunu vurguladı. "Devletin tüm olanaklarının, propaganda mekanizmalarının kullanılmasına, iftira ve manipülasyon videolarının ekranlara sürülmesine, iktidar gücünün tüm mali ve medya olanaklarının seferber edilmesine rağmen 2023 Mayıs seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 48 oy alması resmi otoriteyi geriletmektir, diğer anlamıyla da galibiyettir" dedi. Bu andan itibaren iktidarın CHP'yi ve muhalefeti bölme planlarına giriştiğini iddia etti. Kuşoğlu'na göre, CHP ve diğer muhalefetin bölünmemesi ve sağlam durması durumunda Erdoğan'ın kazanma ihtimali yok.
İKTİDARIN DEMOKRASİYİ YOK ETME ÇABALARI
Bülent Kuşoğlu, DEM Partili ve CHP'li belediyelere açılan soruşturmaların arkasındaki planın açıkça görüldüğünü, iktidarın amacının totaliter anlayışı pekiştirmek olduğunu savundu. Soruşturmaların terörle ilişkilendirilmesine dikkat çeken Kuşoğlu, "İktidar totaliter, baskıcı anlayışı pekiştirmek için terörü malzeme yapıyor ve 'ben ülkenin güvenliğini sağlayacağım, bu ortamda benden demokrasi beklemeyin' diyor" ifadelerini kullandı. Bu yolla muhalefetin önünü kesmeyi ve birlikteliğini bozmayı hedeflediğini belirtti.
Kuşoğlu, açılan davaların mesnetsiz olduğunu ve CHP'nin iktidarın totaliterleşme özlemlerine set çekmesi gerektiğini vurguladı. İktidarın planlarını boşa çıkaracak, muhalefeti birleştirecek ve milletin umut bağladığı tek gücün CHP olduğunu söyledi. CHP'nin büyük bir görev ve sorumluluk altında olduğunu dile getirdi.

CHP KURULTAYI VE ŞAİBE İDDİALARI
CHP'nin 38. Kurultayına yönelik "şaibe" iddiaları ve başlatılan soruşturmalarla ilgili olarak Kuşoğlu, bunların iktidarın CHP'yi bölme politikalarının bir parçası olduğunu savundu. "Bu iddiaların ortaya atılması, savcılıkların harekete geçirilmesinin tek hedefinin CHP'yi bölmek, parçalamak olduğu çok açık" dedi. Kurultay hakkındaki iddiaların dillendirilmesinin bile kötü bir durum olduğunu, bu nedenle sonuna kadar üstüne gidilmesi gerektiğini söyledi.
Kuşoğlu, kurultayın iptali durumunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden aday olmayı planlamadığını da açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun tek düşüncesinin muhalefet hareketini CHP etrafında bir araya getirmek ve bu iktidarın karşısında bir güç oluşturmak olduğunu belirtti.