Küçükkaya'dan İmamoğlu İddiası: Siyasi Yasak mı Geliyor, Tasfiye mi?
İsmail Küçükkaya'dan bomba Ekrem İmamoğlu iddiası! İktidar, İmamoğlu'nu tasfiye mi etmek istiyor? Siyasi yasak mı geliyor? Küçükkaya'nın çarpıcı açıklamaları ve İmamoğlu hakkındaki soruşturmaların perde arkası...
İsmail Küçükkaya, "Yeni Bir Sabah" programında Ekrem İmamoğlu'na yönelik olası siyasi yasak iddialarını gündeme getirdi. Sosyal medyadan gelen soruları yanıtlayan Küçükkaya, iktidarın İmamoğlu'nu tasfiye etmek istediğini öne sürdü. Küçükkaya'nın açıklamaları siyaset gündemine bomba gibi düştü.
Küçükkaya, "İktidar ölçüyor. Şu anda şunu söyleyebilirim ki iktidar ve iktidarın başı bizzat Sayın Cumhurbaşkanı, Ekrem İmamoğlu'nu tasfiye etmek istiyor. Hiçbir şüphem yok" dedi. İktidarın İmamoğlu'nun bir sonraki seçimde karşılarına çıkmasını istemediğini belirten Küçükkaya, yargıdan gelebilecek olası gelişmelerin siyasi yansımalarını değerlendirdiğini ifade etti. Küçükkaya, iktidarın "Ya ne güzel olur seçime katılamasa..." şeklinde düşündüğünü ancak formül arayışında olduğunu vurguladı.
Küçükkaya, Türkiye'nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu ve kamuoyunun tepkisinin de göz önünde bulundurulduğunu belirtti. Muhalefetin de Özgür Özel ile birlikte bu duruma karşı bir çözüm arayışında olduğunu ifade etti. "Bir fırtına geliyor?" sorusuyla durumun ciddiyetine dikkat çekti.
İMAMOĞLU'NA YÖNELİK SORUŞTURMALAR
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 20 Ocak 2025 tarihinde katıldığı bir panelde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e yönelik sözleri nedeniyle soruşturma geçiriyor. Savcılık, "tehdit ve terörle mücadelede görev alan kişileri hedef göstermek" suçlamasıyla soruşturma başlattı. İmamoğlu hakkında 7 yıl 4 aya kadar hapis ve siyasi yasak talebiyle iddianame düzenlendi.
İddianamede Başsavcı Akın Gürlek "mağdur" sıfatıyla yer alıyor. Ekrem İmamoğlu'nun Akın Gürlek'in ailesine söylediği iddia edilen sözler ise şöyle: "Bak başsavcı sana söylüyorum. Sana hiçbir faydamız olmaz senin zihnin çürümüş de... Biz var ya senin evlatlarını bile bu muamelelerden kurtarmak için seni yöneten aklı bu milletin zihninden söküp atacağız. Bunu unutma. Söküp atacağız ki senin evlatlarının kapısına birileri dayanmasın, senin evlatlarını sabahın köründe evinden kimse almasın. Senin zihniyetinin içinden geçen yol ve yöntemleri bu memleketin her ortamından söküp atacağız ki senin dahi yuvana, çocuklarının geleceğine huzuru temin edelim. Bizim derdimiz bu."
DİĞER SORUŞTURMALAR VE İDDİALAR
Ekrem İmamoğlu'nun 27 Ocak 2025'te bilirkişi S.B. hakkındaki açıklamaları da soruşturmaya konu oldu. TCK'nın 277 ve 288'inci maddeleri kapsamında "yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs" suçlamasıyla yürütülen soruşturma devam ediyor. Bu soruşturmaların da İmamoğlu'nun siyasi geleceği üzerinde etkili olabileceği belirtiliyor.
Siyasi kulislerde, Ekrem İmamoğlu'nun olası bir siyasi yasak kararıyla karşılaşabileceği konuşuluyor. Ancak muhalefetin bu duruma nasıl bir tepki vereceği ve kamuoyunun bu konudaki tutumu merakla bekleniyor. Küçükkaya'nın açıklamaları, bu tartışmaları daha da alevlendirdi.