Dervişoğlu'ndan Seçim Boykotu Çağrısı
İYİ Parti Lideri Dervişoğlu, İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin boykot edilmesini gündeme getirdi.
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalarla gündeme oturdu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına sert tepki gösteren Dervişoğlu, iktidarın hukuku hiçe saydığını savundu. Dervişoğlu, "Anayasayı tanımazlık devam ederse ve adaylığın yolu açılır, muhtemel rakiplerin tasfiyesine yönelik benzer uygulamalar sürerse, yapılacak tek şey Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin boykot ve protesto edilmesidir" dedi.
Dervişoğlu, AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "gayrimeşruluğunu ilan ettiğini" iddia ederek, "Ecdat ne diyor? Zulümle abad olanın akıbeti berbat olur" şeklinde konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının "akılla, hukukla ve vicdanla açıklanamayacağını" belirten Dervişoğlu, yaşananların Türkiye'nin huzurunu hedef aldığını vurguladı. İktidarın "ülkeyi kaosa sürükleyecek adımlardan uzak durması" gerektiğini ifade etti.
Dervişoğlu, üst üste yaşanan hukuk ihlallerine dikkat çekerek, "102 yıllık Cumhuriyet tarihimizde ancak darbe dönemlerinde görülebilecek bir tablo ile karşı karşıyayız. Biz konuşan Türkiye dedikçe, iktidar muhaliflerini susturmaya çalışıyor. Artık demokrasinin ve hukukun askıya alındığı açıktır" dedi.
ERDOĞAN ANAYASAL DÜZENİ ORTADAN KALDIRMAYA MI ÇALIŞIYOR?
Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eylemlerinin "anayasal düzeni ortadan kaldırma teşebbüsü" olduğunu iddia ederek, bunun bir "sivil darbe" olduğunu ve anayasal suç teşkil ettiğini söyledi. "Cumhuriyetin şerefli savcılarını göreve davet ediyorum" ifadelerini kullandı. Dervişoğlu, muhalefetin meclis çoğunluğunu elde etmek için harekete geçmesi ve iktidarın kanun yapma yetkisinin elinden alınması gerektiğini belirtti.
Dervişoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan bazı noktalar şöyle sıralandı:
- İmamoğlu'nun gözaltına alınması hukuksuzluktur.
- İktidar, Türkiye'yi kaosa sürüklemektedir.
- Erdoğan'ın eylemleri anayasal suçtur.
- Muhalefet, meclis çoğunluğunu hedeflemelidir.
- Seçimlerin boykot edilmesi gündeme gelebilir.
Dervişoğlu, konuşmasının devamında şunları kaydetti:
"Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Biz konuşan Türkiye dedikçe iktidar ağzını açan herkesi gözaltına alıyor, tutukluyor, demir parmaklıkların ardına gönderiyor. Artık anlaşılıyor ki konuşulacak çok fazla şey kalmamıştır. Türkiye'de demokrasi ve hukuk askıya alınmış, seçim ve siyaset yapılamaz hale gelmiştir."
Dervişoğlu, Erdoğan'ın "demokrasiyi bir vasıta olarak gördüğünü" ve "istediği durağa gelince ineceğini" söylediğini hatırlatarak, iktidarın sonuna geldiğini gördükçe "karanlık düzenlerinin biraz daha uzaması için ellerinden geleni artlarına koymayacaklarını" ifade etti. İYİ Parti'nin hukuku savunmaya devam edeceğini vurguladı.
MUHALEFET MECLİS ÇOĞUNLUĞUNA YÖNELMELİ
Dervişoğlu, muhalefetin yüksek bir meclis çoğunluğuna yönelmesi gerektiğini savunarak, "Bu ceberrut yönetimin kanun yapma yetkisi elinden alınarak eli kolu bağlanmalıdır" dedi. "Hiç kimse yeni yeni maceralara, yasaların ve anayasanın arkasına dolanmaya, hukuk dilinde muvazaaya yönelmeye kalkışmasın" şeklinde konuştu.
HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ VURGUSU
İYİ Parti lideri, konuşmasının sonunda hukukun üstünlüğüne vurgu yaparak, "Onlar hukuku iktidarlarının aparatı yapmak istedikçe biz daha gür bir şekilde hukuku savunacağız" dedi. "Onlar harami saltanatını devam etsin diye çabaladıkça, biz Mustafa Kemal Atatürk gibi dik duracak Türk'ün savaş vatanını savunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Halk Tv