CHP'de İmamoğlu Rüzgarı Esiyor? Kimler Aday, Kim Kimi Destekliyor?

CHP'de İmamoğlu Rüzgarı Esiyor? Kimler Aday, Kim Kimi Destekliyor?

CHP'de adaylık yarışı kızışıyor! İmamoğlu'na büyükşehir ve ilçe başkanlarından tam destek. İmza sayısı 100'ü aştı. Rakibi ise Dursun Çiçek.

CHP'de 23 Mart'ta yapılacak cumhurbaşkanı adaylığı ön seçimi için heyecan dorukta. Aday adaylığı için imza verme süreci başlarken, gözler İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun olası adaylığına çevrildi. İmamoğlu'nun avukatı aracılığıyla yarın CHP Genel Merkezi'ne başvuru yapması bekleniyor.

İBB kaynaklarından edinilen bilgilere göre, CHP'li 12 büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'na desteklerini açıklamaya hazırlanıyor. Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Eskişehir, İzmir, Manisa, Mersin, Muğla ve Tekirdağ belediye başkanlarının, İmamoğlu'na yazılı destek açıklaması yapması bekleniyor. Olumsuz hava koşulları sebebiyle planlanan toplu buluşmanın iptal edildiği öğrenildi.

CHP İlçe Başkanlarından da İmamoğlu'na Destek Geliyor

İstanbul'daki CHP'li 26 ilçe belediye başkanı da ortak bir açıklama ile Ekrem İmamoğlu'na cumhurbaşkanı adaylığı için destek verecek. Dün yapılan toplantıda son gelişmeler değerlendirildi ve ortak bir yol haritası belirlendi. İlçe başkanlarının, İmamoğlu'na tam destek vermesi bekleniyor.

Milletvekilleri tarafından verilen imza sayısı da her geçen gün artıyor. İlk gün 30'un üzerinde imza toplanırken, bugün itibarıyla Ekrem İmamoğlu için verilen imza sayısının 100'ü aştığı öğrenildi. Bu durum, İmamoğlu'nun adaylık için güçlü bir destek aldığı şeklinde yorumlanıyor.

Ekrem İmamoğlu'nun Rakibi Dursun Çiçek Oldu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın aday olmayacağını açıklamasının ardından, eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek adaylığını duyurdu. Çiçek, ön seçimin rekabetçi olması gerektiğini belirterek, üyelerin tercih yapabilmesi için en az 2-3 aday olması gerektiğini vurguladı.

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın da adaylık için adı geçse de, Uysal aday olmayacağını açıkladı. Ancak Uysal, CHP'nin çok adaylı bir ön seçim yapmasının daha doğru olacağını savundu. CHP'deki bu gelişmeler, cumhurbaşkanı adaylığı yarışının şimdiden hareketli geçeceğinin sinyallerini veriyor.