CHP Olağanüstü Kurultayı Ankara'da Başladı: İmamoğlu'ndan Mesaj!
CHP'nin 21. Olağanüstü Kurultayı Ankara'da kayyum tehdidi gölgesinde başladı. Özgür Özel yeniden aday, İmamoğlu'ndan birlik mesajı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), kayyum atamalarına karşı birlik mesajı vermek amacıyla 21. Olağanüstü Kurultayı'nı bugün Ankara'da başlattı. Genel Başkan Özgür Özel'in tek aday olarak girdiği kurultayda, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri de belirlenecek. Kurultaya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun temsili koltuğu ayrılırken, İmamoğlu da bir mesaj göndererek "Ne yaparlarsa yapsınlar, başaracağız! Haksızlığı, zorbalığı yeneceğiz" dedi.
"İrade Milletindir" temasıyla Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde başlayan kurultayda, konuşmalar yapılıyor ve partililer birlik mesajları veriyor. Kurultay, yaklaşan yerel seçimler öncesinde partiye moral ve motivasyon sağlamayı amaçlıyor.
KURULTAYDA ÖNE ÇIKANLAR
- Kurultayda, kayyum atamalarına karşı sert bir duruş sergilendi.
- CHP'nin yerel seçim stratejileri masaya yatırıldı.
- Parti içi birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da kurultayda yerini alarak, ANKA Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Yavaş, kurultayın hayırlı olmasını dileyerek, "İnşallah güzel olacak" dedi. Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluğu nedeniyle temsili bir koltuk ayrılmasına ilişkin soruya ise Yavaş, "İnşallah önümüzdeki kurultayda orada görürüz kendisini" yanıtını verdi.
Kaynak: Haber Merkezi